V brazílskych uliciach pribúdajú vlajky, štrajk pokračuje

08.06.2014 Celý región

Rio de Janeiro 8. júna (TASR) - Štyri dni pred začiatkom futbalových MS sa brazílske ulice odeli do národných vlajok a girlánd. Podľa agentúry dpa už väčšina z očakávaných 600.000 zahraničných fanúšikov pricestovala do Brazílie.

V dejisku otváracieho zápasu Sao Paule však už niekoľko dní zápasia so štrajkom pracovníkov metra, ktorí žiadajú zvýšenie miezd o 12,2 percenta. Aj cez víkend jazdila väčšina liniek v nepravidelných intervaloch. Mesto trápia od štvrtka dopravné zápchy, niektoré dlhé až 250 kilometrov. V nedeľu vyvesia medzi dvoma výškovými budovami brazílsku vlajku o rozmeroch 17,5 x 60 m. "Zodpovedá to výške dvadsiatich poschodí," povedali organizátori.

V médiách sa však stále objavujú negatívne titulky a články súvisiace s problémami v príprave krajiny na svetový šampionát. Otvorene kritizovali hlavne nedodržanie termínov výstavby štadiónov a infraštruktúry aj idoly Pele a Ronaldo. "Je to systematická kampaň mojich politických protivníkov," tvrdí prezidentka Brazílie Dilma Rousseffová.
 

Vyberte región